عضو هیات علمی گروه اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: طی پژوهشهای صورتگرفته متوجه شدیم که فرآوردههای گیاهی سبب بهبود زخم پای حاصل از بیماری دیابت میشوند. معصومه اسدی در گفتگو با خبرنگار وبدا در آبادان اظهار کرد: در این تحقیق که با هدف بررسی جامع پژوهشهای صورتگرفته در این زمینه و شناسایی روشهای درمانی موثر انجام شد، در مجموع ۱۱۶۶ مقاله مورد بررسی قرار گرفت و ۲۸ مورد مرتبط در پژوهش وارد شد. نتایج این پژوهش نشان داد که پانسمان روزانه زخم با روغن زیتون به مدت ۲۸ روز و همچنین مصرف خوراکی روزانه عصاره برگ خربزه تلخ طی ۲۸ روز، تاثیر به سزایی بر بهبود محل زخم دارد. وی خاطرنشان کرد: استفاده کمکی از ترکیبات گیاهی به نظر میرسد گزینهای مطلوب برای مدیریت زخم پای دیابتی باشد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: با این وجود انجام مطالعات بیشتر برای رسیدن به نتیجهگیری قطعی در خصوص تأثیر درمانهای گیاهی در بهبود زخم پای دیابتی ضروری است.
Wednesday, 9 July , 2025