سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند گفت: عدم بازاریابی مناسب در سال های گذشته منجر به تعطیلی بخشی از واحدهای تولیدی شده است. به گزارش همگام خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، «محمد ناظمی» سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید این سازمان در […]

 

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند گفت: عدم بازاریابی مناسب در سال های گذشته منجر به تعطیلی بخشی از واحدهای تولیدی شده است.

به گزارش همگام خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، «محمد ناظمی» سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید این سازمان در یک گفت‌وگوی رادیویی با برنامه مثلث صدای مرکز آبادان، در خصوص مشکلات سایت صنعتی منطقه آزاد اروند، بیان کرد: سایت صنعتی منطقه آزاد اروند متشکل از شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر است که در مجموعه ۱۴۵ واحد در آن در حال فعالیت هستند، ۷۳ واحد در آبادان و ۷۲ واحد تولیدی-صنعتی نیز در شهرک صنعتی خرمشهر در حوزه‌هایی نظیر سازه‌های فلزی و غیر فلزی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، سلولزی، بسته بندی و .. تولیدات دارند.

وی افزود: بالغ بر ۸۰ واحد از سال‌های گذشته بنا بر دلایل مختلف راکد مانده و از ادامه فعالیت باز مانده‌اند. واحدهای راکد و تعطیل در سال‌های گذشته بیش از این تعداد بوده که با تمهیداتی که اندیشیده شد، در سال گذشته بالغ بر ۲۰ واحد از طریق جذب سرمایه‌گذار و حل و فصل مشکلات مدیریتی به چرخه تولید بازگشته‌اند.

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص دلایل تعطیل شدن واحدهای صنفی در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر، تصریح کرد: موارد متعددی برای این موضوع وجود دارد، از جمله مواردی که احصا شده این است که واحدها مشکلات سرمایه در گردش و مدیریتی دارند و عدم بازاریابی مناسب نیز از دیگر مواردی است که در سال های گذشته منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی شده است.

ناظمی با تأکید بر این موضوع که هیچ واحد تولیدی تا کنون به دلیل عدم وجود زیرساخت، خط تولید خود را تعطیل نکرده است، یادآور شد: بیشتر موارد رکود و تعطیلی به مسائل نرم‌افزاری باز می‌گردد و سازمان منطقه آزاد اروند به همراه شرکت شهرک‌ها تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با ایجاد زیرساخت مناسب و تعریف پروژه‌های مختلف در سال های اخیر، این موارد را مرتفع سازند.

وی ادامه داد: برخی واحدها علاقه دارند تا واحد تولیدی خود را به صورت سنتی اداره کنند که باید در نظر داشت یک تولید کننده خوب، صرفاً یک فروشنده خوب نیست، بنابراین عمده مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، عدم تخصص در بحث بازاریابی و فروش است و عمده مدیریت ها قصد دارند کار تولید و بازاریابی را توأم انجام دهند که عمدتاً با مشکل مواجه می‌شوند.

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص جای خالی آموزش بازاریابی به واحدهای صنعتی، گفت: در سال‌های گذشته با حمایت سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق‌های بازرگانی در طول سال دوره‌های مختلف آموزشی به طور رایگان برگزار شده، اما عدم استقبال از سوی واحدهای صنعتی موجب تشدید این ضعف از سوی تولیدکنندگان می‌شود، در حالی که در استان‌های دیگر به شدت از این قبیل دوره‌های آموزشی استقبال می‌شود و متقاضیان فراوانی دارد. همین امر باعث کاهش تولید و اشتغال در منطقه شده است.

ناظمی اظهار کرد: جهت حمایت از تولیدات واحدهای صنعتی، با تمام ادارات موضوعات مطرح می‌شود و در طول سال مکاتباتی در این حیطه صورت گرفته و فهرستی از واحدها به همراه تولیدات آنها در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد تا به نوعی ظرفیت منطقه در تولید معرفی و دستگاه ها نیز از تولید منطقه مایحتاج خود را تأمین کنند، در صورتی که ما امکان تکلیف کردن این موضوع را به دستگاه‌ها و نهادها نداریم، اما می‌توانیم پیشنهاد بدهیم که از توانمندی‌های منطقه استفاده و حمایت شود.

وی افزود: سایت صنعتی منطقه آزاد اروند، پس از پالایشگاه آبادان بیشترین ظرفیت اشتغال را به خود اختصاص داده که باید از واحدهای تولیدی این سایت حمایت شود. چون بحث معرفی شرکت‌ها یک موضوع تخصصی است، باید توسط خود شرکت‌ها معرفی محصولات صورت گیرد و نسبت به بازاریابی و تبلیغات تولیدات خود اهتمام ورزده شود.

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: در سایر نقاط کشور، شهرک‌های صنعتی به طور هیأت امنایی مدیریت می‌شود و شرکت‌های مستقر، سایت صنعتی خود را مدیریت می کنند، اما در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند، یک‌سری مقاومت‌ها صورت می‌گیرد تا شرکت‌ها در ذیل این مجموعه قرار نگیرند، اگر این اتفاق رخ دهد به سود شرکت‌ها خواهد بود، آنها می‌توانند این موضوع را در همه زمینه‌ها مدیریت کنند و در صورت بروز چنین امر مهمی، غالب مشکلات مرتفع خواهد شد.

ناظمی با اشاره به تعین تکلیف واحدهای راکد، گفت: تمام واحدهای راکد شناسایی و تعدادی هم به نهاد قضایی معرفی شدند، همچنین تعدادی نیز به سرمایه‌گذا

ر جدید واگذار شده اند. در بحث زیرساخت نیز، شهرک صنعتی شماره یک آبادان به حالت یک کارگاه عمرانی در آمده و تمام خیابان‌های آن مشمول پروژه بهسازی شده است، در سال‌های گذشته کارهای زیرساختی همچون شبکه‌های آب، گاز، فاضلاب و برق صورت گرفت و در حال حاضر و پس از اتمام امور زیرساختی، در حال بهسازی معابر هستیم که شرکت شهرک‌های صنعتی در حال انجام پروژه ۴۸ میلیارد تومانی در این سایت است که بزرگترین پروژه در سطح استان خوزستان به شمار می رود، سازمان منطقه آزاد اروند نیز یک پروژه ۲۳ میلیارد تومانی در حال اجرا دارد که در صورت اتمام این پروژه‌ها، چهره شهرک صنعتی آبادان دگرگون خواهد شد.

وی ادامه داد: برخی دوستان در خصوص سایت صنعتی خرمشهر، انصاف را رعایت نمی‌کنند و از کارهای صورت گرفته در این شهرک سخن نمی‌گویند، سازمان منطقه آزاد اروند در سال‌های گذشته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان پروژه در سایت صنعتی خرمشهر اجرا کرده است و ۸۲ میلیارد تومان پروژه در حال اجرا دارد و امیدواریم تا یکسال آینده تمام خیابان‌های فاز ۱و ۲ آبادان بهسازی شود.

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به ظرفیت منطقه در تولید محصولات آبزی پروری، یادآور شد: برای ارتقای صنایع آبزی‌پروری، در سال‌های گذشته سه واحد بسته‌بندی مستقر شده و در حال فعالیت هستند، این تعداد در سال های آینده شامل افزایش خواهد شد. در بحث صادرات نیز برخی تولیدکنندگان ما به بازار عراق بسنده نکرده‌اند و در بازارهای اروپایی نیز فعالیت دارند، سازمان منطقه آزاد اروند نیز بحث‌های حمایتی خود را دارد و شرکت شهرک های صنعتی با برپایی نمایشگاه، بسته‌های حمایتی مناسبی را برای حضور این تولیدکنندگان در نمایشگاه های داخلی و خارجی فراهم می‌آورد که تولیدکنندگان می‌توانند از این مزایا برای بازاریابی و معرفی محصولات خود استفاده کنند.

ناظمی در خصوص بحث امنیت در شهرک‌های صنعتی، بیان کرد: حراست سازمان منطقه آزاد اروند در سایت های صنعتی مستقر است و در موضوع امنیت اخیراً تدابیری اندیشیده شده که با افزایش تجهیزات و جلساتی که در این خصوص برگزار شد شاخص امنیت نیز ارتقا خواهد یافت، اما توصیه می‌شود که شرکت‌های تولیدی، ارتباط خود را با حراست شهرک تقویت کنند و در بحث حفاظت از وسایل بازدارنده مثل دوربین‌های مداربسته بهره گیرند، در ماه‌ها و سال آینده در خصوص نصب دوربین‌های کنترلی نیز اقدام خواهد شد و مشکلات در بحث امنیت نیز به حداقل خواهد رسید.

وی در خصوص جذب سرمایه‌گذار خاطرنشان کرد: در حیطه جذب سرمایه‌گذار در دو بخش در حال فعالیت هستیم، در بخش سخت افزاری تمام تلاش برای ایجاد زیرساخت های مناسب به کار گرفته خواهد شد تا سرمایه‌گذار انگیزه لازم را برای حضور در منطقه داشته باشد و با اطمینان از وجود زیرساخت لازم، اقدام به فعالیت در سایت صنعتی کند. ضمن اینکه یک سری مزیت‌های مناطق آزاد در منطقه اعمال می‌شود که برای سرمایه‌گذار جذابیت ایجاد خواهد کرد.

سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد اروند افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده در چند ماه گذشته توسط مجلس در مناطق آزاد ملغی گردیده بود، اما مزیت های دیگری وجود دارد مثل عدم پرداخت عوارض گمرکی توسط ماشین آلات، فروش زمین به صورت اقساطی و دستیابی به راه‌های دسترسی، همچنین معافیت از مالیات بر درآمد از جمله مزیت‌های منطقه آزاد اروند است که نسبت به سایر شهرک‌های صنعتی استان، اروند را دارای شاخص‌های ویژه کرده است.

وی در خصوص اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی، گفت: از بانک‌ها تقاضا می‌کنم چه در پرداخت تسهیلات کم بهره و چه در بازپرداخت، در کنار تولیدکنندگان باشند و با آنها همکاری کنند، واحدهایی هستند که بانک آنها را تملک کرده و تقاضای ما این است که واحدهایی که در تملک بانک‌ها قرار دارد، از طریق مزایده در اختیار سرمایه‌گذار جدید قرار گیرد تا از حالت رکود خارج شوند.

ناظمی خاطرنشان کرد: از دستگاه‌های خدمت‌رسان همچون ادارات آب، برق، گاز و سازمان تأمین اجتماعی تقاضا داریم تا با واحدهای تولیدی مماشات کرده و در موارد مختلف یاری رسان این بخش از تولید و اشتغال باشند.